Begin van de pagina

Niet-magnetisch chemisch nikkel (hoog fosforgehalte)

Niet-magnetisch chemisch nikkel (met hoog fosforgehalte) is een technische deklaag die bestaat uit nikkel (Ni) en fosfor (wt%P >10,5). Net als Kanigen® chemisch nikkel wordt het ook autokatalytisch aangebracht door onderdompeling in een waterig medium.
Het fosforgehalte kan worden gegarandeerd met een tolerantie van +/- 0,5 wt% P en wordt gemeten overeenkomstig de norm ISO4527.

Onze oplossingen

Niet-magnetisch

Het fosforgehalte > 10,5 wt% maakt de laag niet-magnetisch.

Corrosiebescherming

Het hoge fosforgehalte geeft de behandelde onderdelen een uitstekende corrosiebestendigheid.

Reductie wrijving

Chemisch hardnikkel draagt bij aan een sterke vermindering van adhesieve slijtage en wordt ook gebruikt om vastlopen (koudlas) te vermijden.

solenoïde toepassingen (ventielen)

Toepassingen

Dit type deklaag wordt over het algemeen gebruikt in solenoïdetoepassingen (ventielen) en gekozen voor zijn elektromechanische eigenschappen: niet-magnetische, harde en slijtvaste laag.

Deze behandeling kan worden gecombineerd met een thermische behandeling om de laag uit te harden. Dit beïnvloedt de structuur en maakt de laag opnieuw ferromagnetisch, terwijl de invloed op de hysteresis beperkt is.

Een hoog fosforgehalte verhoogt ook de vervormbaarheid van de laag, wat een pluspunt is voor onderdelen die na de behandeling worden bewerkt, geslepen of vervormd.

Behandelde materialen

Het chemisch nikkelproces laat toe een breed spectrum van in de industrie gebruikte materialen te behandelen. De belangrijkste materialen die Kanigen Group behandelt, zijn: constructiestaal, gelegeerd staal, roestvrij staal, gietijzer, aluminiumlegeringen, koperlegeringen, ... en ook speciale materialen zoals zilver (Ag), INVAR, 17-4PH, ...

Kanigen Group kan chemisch nikkel aanbrengen op alle soorten aluminium, niet alleen op de series 1000, 2000, 3000, 5000, 6000 en 7000, maar ook op gegoten- en injectie  aluminium. Een uitzondering hierop vormen legeringen van ZAMAK.

De behandelingen worden uitgevoerd in trommels, op rekken of door gebruik te maken van speciale ophangingen.

offshore toepassingen

Corrosiebestendigheid

Hoe hoger het fosforgehalte, hoe hoger de corrosiebestendigheid. Daarom wordt dit type deklaag ook gebruikt voor offshore- en onderwatertoepassingen en/of wordt ze gecombineerd met een thermische diffusiebehandeling.

Door de combinatie van oppervlaktegesteldheid, laagdikte en fosforgehalte kunnen hogere corrosiebestendigheden verkregen worden dan in de normen is voorzien.

Technische eigenschappen

Smeltpunt 890°C
Uitzettingscoëfficiënt 13 x 10-6 cm / cm °C
Warmtegeleidingscoëfficiënt (10,5 wt% P) = 0,016 cal.cm-1s-1grad-1
Elektrische weerstand 50 tot 60 μΩcm
Contactweerstand 30 mΩ
Magnetiseerbaarheid (9 wt% P) 0%
Vervormbaarheid 2,2% tot 6%
Hardheid als neergeslagen 500HV0,1

Galerij met toepassingen van stroomloos vernikkelen

solenoïde (ventiel) toepassingen
solenoïde toepassingen (manchetventielen)
solenoïde toepassingen (ventielen)

Download onze technische fiches

JA, ik wil graag meer informatie over de technische oplossingen van Kanigen Group

Downloaden

Telechargez nos fiches techniques
Door verder te surfen op deze site geeft u toestemming voor het gebruik van persoonlijke gegevens voor statistische doeleinden met betrekking tot navigatie-informatie. Zie het privacybeleid voor meer informatie.