Begin van de pagina

Automatische productielijn dedicated voor aluminium

' Automatische productielijn dedicated voor aluminium

Kanigen Works Benelux beschikt over een volautomatische « dedicated » productielijn voor het chemisch vernikkelen van aluminium onderdelen. Dit om tegemoet te komen aan de stijgende vraag van middelgrote en grote series aluminiumonderdelen bestemd voor technische en veeleisende markten inclusief automotive projecten.


Op deze lijn zijn wij instaat om alle types aluminium te behandelen, niet enkel series 1000, 2000, 3000, 5000, 6000 en 7000 maar eveneens gietaluminium.


De dimensies van onze kuipen in deze productielijn bedragen 750 x 500 x 700 mm.

Waarom voor chemisch nikkel kiezen als oppervlakte behandeling voor aluminium ?

De belangrijkste eigenschap van chemisch nikkellagen is de uniformiteit van de laag en de nauwkeurigheid waarmee de laag ook op onderdelen met complexe geometrieën kan worden aangebracht.

Technische eigenschappen om voor chemisch nikkel te kiezen zijn :

- Zijn corrosieweerstand in chemisch belaste omgevingen, bijvoorbeeld in contact met inkt of biobrandstoffen … . 

- Een Kanigen® chemisch nikkel laag (9-12 wt% P) is gesloten en amorf. Ze is bijgevolg uitermate geschikt voor vacuüm toepassingen.

- Omdat het proces langs chemische weg wordt aangebracht (stroomloos), behouden getolereerde gaten hun vorm en precisie.

- Bij het aanbrengen van de laag worden er geen spanningen ingebracht in het oppervlak, hetgeen de laag uitermate geschikt maakt voor mechanische zwaar belaste onderdelen.
- De chemisch nikkel coating is eveneens uitermate geschikt als onderlaag voor soldeer toepassingen.

- Als harde en slijtvaste laag

      - 530 HV0,1 (50 HRc) zonder thermische behandeling

      - 900 HV0,1 (67 HRc) mits thermische behandeling op 280°C

Hebt u vragen of wenst u technische ondersteuning bij het design van uw project, aarzel niet technisch commerciële gesprekpartner te contacteren.

Door verder te surfen op deze site geeft u toestemming voor het gebruik van persoonlijke gegevens voor statistische doeleinden met betrekking tot navigatie-informatie. Zie het privacybeleid voor meer informatie.